Bahar Catering | Diyetisyenimizden...

Bahar Catering

Diyetisyenler Toplu Beslenme Sistemleri yapan kurumlarda yönetici diyetisyen olarak görev alabildikleri gibi, menü planlama, tarife geliştirme, servise sunulan yemeklerin kişilerin besin ihtiyaçlarına ne kadar cevap verebildiği, kalite kontrolü gibi sorumlulukları alarak yönetici yanında da görev yapabilirler.

Kurumun büyüklüğüne göre birkaç diyetisyen çalışabilir.

Bu durumda aralarında biri şef diyetisyen olarak atanır, diğerleri bu şef diyetisyene bağlı olarak görev yaparlar.

Gıda mühendisleri hazırlanacak gıdaların hammadde alımlarının yapılması ve bu alımlarda gıda güvenliği ile ilgili şartların göz önünde bulundurulması, hazırlanacak gıdaların hammadde alımlarının yapılması ve bu alımlarda gıda güvenliği ile ilgili şartların göz önünde bulundurulması, ortam, alet ekipman temizliği ve dezenfeksiyonunun uygun şartlarda yerine getirilmesi, personel temizliği, sağlık ve hijyen ile ilgili raporlara dikkat edilerek gerekli çalışmaların yapılması, depolamadaki soğuk şartlara, yiyecek hazırlama aşamalarındaki sıcaklıklara dikkat edip uygunluğunun sağlanması ve ilgili resmi şartların, dokumantasyonun


Daha Fazlası İçin Aşağıdaki Başlıklarımıza Göz Atın...